Historisk set

Hans Heinrich Chr. Marcussen, som har givet navn til Marcussens Bro, var kaptajn og hjemmehørende i Hadsund. Han blev født i Gjerrild på Djursland omkring 1858, men sejlede med sit skib “Plucky” på Randers Fjord, inden han vendte stævnen mod Hadsund. Her fik Kaptajn Marcussen sin egen bro, hvor “Plucky” lå, når det ikke var på søen. Marcussen arbejdede bl.a. med bugsering, men kastede sig også over bjergning. Der berettes bl.a. om, at han havde Hadsund Håndværkerforening med på udflugt til Overgaards Bro.

Igennem mange år var broen og stedet, hvor andelsboligforeningen nu har sit fælleshus, hjemsted for fjordens fyr- og vagervæsen. I værkstedet repareredes koste og vagere, og ved broen lå væsenets to skibe “Als” og “Jacob Peter”. I andelsboligforeningens nuværende fælleshus findes et lille, bevaret stykke af væggen fra vagervæsenets værksted, hvor den sidste maling fra væsenets pensler igennem utallige år blev smurt af.

Navnet Marcussens Bro fremgår af et kort fra 1898 netop på det sted, der nu og i fremtiden er hjemsted for byggeriet “Marcussens Bro”.

“Plucky” liggende ved Marcussens Bro

Marcussens første skib, “Pony”

Udsigt til Marcussens Bro 1922